Cursussen en workshops

Alle cursussen en workshops worden gegeven in DORPSHUIS VERSVLIET, van der Plasschestraat 33 in ’s Heer Abtskerke, woensdagochtend van 09.30 uur tot 11.30 uur en op woensdagmiddag van 13.00 uur tot 15.00 uur. Het cursusjaar start op 12 oktober 2022 en duurt tot half/ eind april 2023. Tussentijds instromen is mogelijk. De cursussen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Heb je zin iets voor jezelf te doen, wil jij je eigen werk verbeteren, creatiever en vrijer maken dan zijn deze cursussen geschikt om verdieping aan je werk te geven. Als je op het kopje: foto’s klikt kun je zien wat cursisten, per cursus, het afgelopen jaar zoal gemaakt hebben.

AANBOD 2022/2023

STARTCURSUS TEKENEN

Je leert de basistekenvaardigheden zoals het leren zien van lijnen en vormen: structuur/arceren, licht/schaduw, voorgrond/achtergrond, overlapping en maakt o.a. stillevens en verschillende landschappen. Je maakt gebruik van potlood, houtskool, inkt, kleurpotlood en soft pastel of een combinatie van deze materialen.

VERVOLGCURSUS TEKENEN

Verdieping van de technieken uit de startcursus en uitbreiding hiervan met o.a. kleurenleer en kleurcontrasten, perspectief tekenen. Naast potlood worden kleurpotloden, softpastels, houtskool, ecoline, acrylverf en aquarelpotlood gebruikt.

STARTCURSUS SCHILDEREN/ AQUARELLEREN

Basiskennis van het schilderen, aquarelleren, de kleurencirkel en het werken met acrylverf en aquarel. Kleuren mengen, technieken, patronen, hoe gebruik je de penselen? Het zien van kleurwaarden en lichttonen. Je werkt op papier, maar ook op doek.

VERVOLGCURSUS SCHILDEREN/ AQUARELLEREN/ MIXED MEDIA

Hoe werkt perspectief? Verdwijnpunten, overlappingen. Hoe krijg je diepte in je werk? Hoe maak je een eigen compositie? Hoe kun je verschillende materialen, technieken met elkaar combineren? Er wordt gewerkt met potlood en acrylverf, aquarel, en restmateriaal ( bijvoorbeeld touw, tissues, behang).

CURSUS PORTRETTEKENEN, geschikt voor beginners en gevorderden

Je leert hoe je een (kinder-)portret opzet. Verhoudingen, vormen, spelen met licht/schaduw, verschillende materialen waaronder potlood, houtskool, soft pastel, aquarel en acrylverf. Je werkt op papier en doek. Heb je de smaak te pakken, kun je verder gaan met het portret, bijvoorbeeld in de stijl van een door jou uitgekozen kunststroming. Misschien ontwikkel je wel een eigen stijl of heb je die al?

ALGEMENE INFORMATIE/LESGELD

Ben je een nieuwe cursist, dan ontvang je een factuur voor 6 lessen. Deze 6 lessen kosten 133,50 euro. ( 22,25 per les van 2 uur). Wil je hierna verder gaan ontvang je vervolgens een factuur  t/m december. ( lees onderstaande informatie).

Je ontvangt 2 x in het cursusjaar online een factuur. De eerste factuur beslaat de periode oktober t/m december, 10 lessen die elk 2 uur duren. De 2e factuur is van januari t/m april.

Lesgeld:

Het lesgeld wordt normaal gesproken vanwege kostenstijgingen ieder jaar een klein beetje verhoogd. Dit lesgeld is inclusief alle materiaal in het Werkatelier te gebruiken, exclusief doek. In de schoolvakanties worden er geen cursussen en workshops gegeven.

In principe vervalt de les als je niet kunt. In bijzondere gevallen en alleen als het inpasbaar is, wordt hier een uitzondering voor gemaakt. Bij je inschrijving ontvang je een algemene/ financiƫle mail.

Voor meer informatie over de cursussen en overige vragen bel naar:

Joke Konings: 06-13550382 of stuur een mail: joke.konings@indekunst.com