Cursussen en workshops

IMG_0176Alle cursussen en workshops worden gegeven in DORPSHUIS VERSVLIET, van der Plasschestraat 33 in ’s Heer Abtskerke,  woensdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur en op donderdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur. Het cursusjaar start half september en duurt tot de meivakantie. Tussentijds instromen is mogelijk. De cursussen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Wil jij je eigen werk verbeteren, creatiever en vrijer maken dan zijn deze cursussen geschikt om verdieping aan je werk te geven. Als je op het kopje: foto’s klikt kun je zien wat cursisten, per cursus, het afgelopen jaar zoal gemaakt hebben. 

 

AANBOD 2019/2020

STARTCURSUS TEKENEN

Je leert de basistekenvaardigheden zoals het leren zien van lijnen en vormen: structuur/arceren, licht/schaduw, voorgrond/achtergrond en maakt o.a. stillevens en verschillende landschappen. Je maakt gebruik van potlood, houtskool, inkt, kleurpotlood en soft pastel of een combinatie van deze materialen.

VERVOLGCURSUS TEKENEN

Verdieping van de technieken uit de startcursus en uitbreiding hiervan met o.a. kleurenleer en kleurcontrasten, perspectief tekenen. Naast potlood worden kleurpotloden, softpastels, houtskool, ecoline, acrylverf en aquarelpotlood gebruikt.

STARTCURSUS SCHILDEREN/ AQUARELLEREN

Basiskennis van het schilderen, aquarelleren, de kleurencirkel en het werken met acrylverf en aquarel. Kleuren mengen, technieken, patronen, hoe gebruik je de penselen? Het zien van kleurwaarden en lichttonen. Je werkt op papier, maar ook op doek.

VERVOLGCURSUS SCHILDEREN/ AQUARELLEREN

Hoe werkt perspectief? Verdwijnpunten, overlappingen. Hoe krijg je diepte in je werk? Hoe maak je een eigen compositie? Er wordt gewerkt met potlood en acrylverf en aquarel. Er is ruimte om verschillende materialen met elkaar te combineren.

CURSUS PORTRETTEKENEN, geschikt voor beginners en gevorderden

Je leert hoe je een portret opzet. Verhoudingen, vormen, spelen met licht/schaduw, verschillende materialen waaronder potlood, houtskool, soft pastel, aquarel en acrylverf. Je werkt op papier en doek.

INDIVIDUELE BEGELEIDING/PRIVELES

Je hebt bijvoorbeeld behoefte aan meer uitleg over een werk waar je thuis mee bezig bent. Of je wilt weten welke werken je het beste kunt laten zien tijdens je eerste expositie, dan is het fijn als je dit 1 op 1 kunt overleggen. Je hebt een beperking waardoor het lastig is in een groep te functioneren, dan kun je gebruik maken van een priveles. Misschien wil je weten hoe je bepaalt wat je werken waard zijn?

Persoonlijke begeleiding op maat, 18,50 euro per uur

SCHOOLPROJECT

De school waar je werkt doet mee aan een kunstproject. Een samenwerking tussen school en mij kan dit project aanvullen en versterken. Dit kan bijvoorbeeld door een dag als kunstenaar aanwezig te zijn en de groepen een idee, insteek geven binnen het project. Kijk maar eens naar de foto’s van Een Boel Beesten of een Beestenboel?

Prijs in overleg.

VERJAARDAGSWORKSHOP OF JUBILEUM OF IETS ANDERS FEESTELIJKS!!!

Vind je het leuk om op een verjaardag of jubileum iets creatiefs te doen dan kan dat. Je kunt een workshop volgen die 2 uur duurt. Het kost 28,50 euro per persoon. Dit is inclusief alle teken- en schildermaterialen, exclusief koffie en taart enz. Je kunt dit prima regelen met de beheerster van Dorpshuis Versvliet. ( ook lunch enz.).

MIJ INHUREN VOOR 1 OF MEERDERE LESSEN

Zijn jullie een creatieve groep of een groepje mensen die het leuk vinden om te tekenen, schilderen of aquarelleren  en die af en toe behoefte hebben aan iemand die over de schouder meekijkt als je er niet helemaal uitkomt, tips geeft en uitleg, dan kun je me inhuren. 

Prijs op aanvraag.

ALGEMENE INFORMATIE

Ben je een nieuwe cursist, ontvang een factuur voor 6 lessen: 95 euro. ( dit is inclusief alle materialen, exclusief doek). Wil je hierna verder gaan ontvang je vervolgens een factuur  t/m december. ( lees onderstaande informatie).

Je ontvangt 2 x in het cursusjaar een factuur. De eerste factuur beslaat de periode september t/m december, 13 lessen die elk 2 uur duren. De 2e factuur is van januari t/m april. Dit zijn 15 lessen die ook elk 2 uur duren. Per les kost het 15,85. Dit is inclusief alle materiaal in het Werkatelier te gebruiken, exclusief doek. In de schoolvakanties worden er geen cursussen en workshops gegeven.

In principe vervalt de les als je niet kunt. In bijzondere gevallen en alleen als het inpasbaar is, wordt hier een uitzondering voor gemaakt. Bij je inschrijving ontvang je een algemene/ financiële mail.